понеделник, 14 юни 2010 г.

Не-цензурирана история

Целта на този текст е да положи основата на едно изследване на Европейската история, което правя напоследък. Изследване, което е не-расистко, не-патриотично, не-материално - сиреч търсене на истината, за това, което се е случило, но най-вече логиката, причините и последствията. Школата, според която водя живота си, учи как човек да се справя адекватно в среда на хаос и постоянна недостатъчност на истинна информация. Похватите и системите учени от тази школа съм използвал, за да достигна своите изводи изложени тук. Но тъй като смятам, че най-добрият приятел на силите на разрушението (а също и на маркетинга ;-) ) е тайната, ще напиша и 2-3 думи за самата школа.

Школата, според която аз живея и мисля, е школата на "свободния бизнес" или с други думи школата на "свободната война". Да - добре четете, бизнесът и войната имат една и съща цел - преразпределяне на малкото блага на тази земя с цената на каквито и да било средства. Да - много добре четете - с цената на каквито и да е средства. Това отношение към войната и бизнеса, не съм го измислил аз - това е отношение запазено в Азия вече много хиляди години, може би още от времената преди Атлантида/Лемурия да бъдат потопени от изригналите подокеански вулкани.

Мои учители бяха едновременно последователи на Милтън Фриидман (приватизирали половин Източна Европа), както и местни от Централна Европа, които помагат всячески на своите съграждани да се опазят доколкото могат от "новите кръстоносци". Похватите са доста подобни на похватите на Шерлок Холмс - във всичко се търси логика и печалба, няма ли логика/печалба - не сте на прав път. И подчертавам - агресивните участници в една война (не тези които се бранят и които са на прицел) имат само една единствена цел - максимализиране на печалбите на всяка цена - между тях самаритяни няма. Нищо друго няма значение.

Участниците във войната : 

* Агресорите (силите на Разрушението) са Корпорации, Банки, международни Фондации, международни организации като МВФ и ООН, ЕС, Държавни администрации (избрани за мандат с парите на първите три);
* Бранещите се - малките местни хора.

Целта на войната - всички ресурси от въздуха, земята, минералите, растенията, животните до човеко-конят (за него повече след малко).

Тази война днес се води във всяка една държава на Европа с нови средства, които включват :

* Оръжия - въоръжената до зъби безбройна полиция по улиците, която служи за застрашаване на обикновения гражданин, и която е в пълен унисон с мафията;
* Телевизия, радио, вестници, списания  - основната машина за промиване на мозъците на хората, които трябва да бъдат приготвени (чрез манипулация, изискваща известна степен самовнушение) и да свикнат с мисълта, че в днешно време живота на едно бездомно куче се равнява поне на 100 човешки например;
* Реклама и маркетинг - физически надарени и охотни на всичко жени и мъже ви предлагат боклуци за цената на златото, гарантирайки ви някако удовлетворение, във все по-нещасния ви живот;
* Химикалите в храните и козметичните продукти унищожават тялото ви съвсем от рано и така ви правят роби на големия бизнес (разбирай частни наемни армии) - козметични, фармацевтични и т.н. корпорации;
* Правителствата избирани в мега скъпи избори, по времето на кампаниите за които взимат тежки кредити от големия бизнес (големите частни армии), след които са длъжни да върнат даренията (разбирай заемите), чрез ексклузивни догвори и сделки. Това е причината и леви и десни да правят едно и също - те са собственост на един и същи едър бизнес (армии).

Няма да продължавам да изброявам фактори в тази война, само ще изясня за какво точно се води тя. Като всяка война, и тази водената с мирни средства е с цел максимализиране на печалбите. Например - Великобритания винаги се е стремяла да разшири максимално териториите си, независимо от броя на войните и броя на жертвите (кралицата и едрия бизнес не са на бойното поле, нито преди нито сега). Още веднъж ще подчертая - целта е максимализиране на печалбите, сиреч крайна цел няма - с други думи, войната е безкрайна и всички средства са позволени в една война.

Сега една дума за последните изброени ресурси - животните, растенията и човеко-конят :

* Животни и растения и контролът върху тях. Не случайно ЕС забрани на БГ да произвежда храна (основно условие в преговорите за членство) - за да не накърни интересите на Френски, Немски, Испански, Италиянски корпорации, пардон армии.

И сега пристъпваме към най-важния ресурс, към който корпоративните армии имат много специално и изключително добре разчетено отношение вече над 3.000 години :

* ЧОВЕШКИЯ ресурс. Тази дума много хора от вас са я чували, но съм сигурен, че малцина осъзнават какво се има предвид. Най-доброто обяснение в случая ще е срванението:

Това, което за вас, когато купувате кола е коня или конската сила - например Ферари с 500 коня, същото за корпорациите са хората, или по-точно казано човеко-конете, които движат корпоративната машина. Нека да погледнем на България през погледа на големите корпорации/банки за да разберете какво имам предвид :

България 1990 година. БСП заедно със СДС предлагат корпорацията България да бъде купена от корпорацията ЕС. ЕС поглежда към БГ и вижда следното :

9-10 милиона човеко-коня с перфектно образование (далеч над западното), със сравнително балансирано разпределние на труда и благата от него. С други думи: печалба (БВП) - разходи (заплати, пенсии и инвестиции) = 0 или дори минус (заеми). ЕС прави една щателна инвентаризация на БГ в идните години и казва на (вече) червено-синьо-зелено-жълтите политици/продавачи: "Разкарайте половината разходи и ще ви купим." С други думи - намалете рязко заплатите (съкращаване на работни места, никви инвестиции, ниски пенсии) и България е готова за продаване на робовладелеца ЕС. Това на пръв поглед изглежда нормално, но какво става с един човек без приходи (ядене) и без покрив? Пада геройски в битката и бива погребан в общия гроб на "жертвите на прехода" или емигрира, което е равносилно като последствие.

Но нека този анализ не ви заблуждава - примерите са свързани с БГ, но целта тук не е да пиша история на България (такава държава вече няма, има само такава провинция на новата Свещенна Римска Империя с име ЕС) - целта в този отдел е да предам накратко историята на Европа, или по-скоро само важното от нея. За да можете да разберете тази история обаче, ще ви трябва способността да виждате "голямата картина" и идеално да разбирате това което съм написал в тази първа статия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар