четвъртък, 17 септември 2009 г.

Солидни източници на информация

Началото на Новата Ера. Римски писачи и летописци довършват последния "пилон" на империята. Изкривеното записване (фалшифицирането) на исторически факти е най-солидната традиция в институцията. Налседена, както почти всичко останало, от Древна Гърция, която от своя страна е "взаимствала", забравяйки да благодари, цялата си култура от далеч по-рано развитата Тракийска Цивилизация.


Та на тази "Нова Ера" дори основите са и прогнили. За начало е белязано раждането на Христа, но уви освен в Римските фалшификати никъде не се споменава за това чудо. Нито араби го споменават, нито арменци, нито други култури/нации съществували и мотали се наоколо и старателно записващи важните събития по това време. Този факт е изключително важен, защото както е известно фундаменталните мюсюлмани никога не застават (в идеалогията и твърденията си) срещу фундаменталните християни и обратното. Ако едната лъжа бъде изобличена публично, то и другата ще лъсне наяве - и двете лъжи са кроени по един модел. А че лъжата е сработила е извън всякакво съмнение - и до днес броим летата от "Раждането на Христа". 


Голямата тревога при мен е свързана с факта, че цялата образователна система на Западния Свят е заложена на тези Християнски, сиреч лъжливи основи. Всички западни университети са започнали съществуванието си като издънки на тази Християнска Религия, което означава че техните цели и капацитет са предопределни до голяма степен от този "институционален, традиционалистки и в основата си неверен" корен и по този начин са предпоределили всяко търсене на каквато и да е истина да започва от лъжа. Според математическата логика обаче, каквито основите такава и къщата.


Българите сме изключителни математици. Явно виждайки, че в "хуманитарните" дисциплини всичко е предварително предопределено от гореспоменатите институции, нашият "дух" е предпочел сравнителната свобода на математическите условности. Математиката също е голяма измишльотина и за да работи в по-абстрактните си и по-висши форми, тя е длъжна да се съобразява с ред условности, ограничения, частни случаи. В един момент нивото на условности и "лабораторна чистота" стават толкова високи, че тя губи всякаква смислена връзка с реалността и става пълна абстракция. Но при математиката всичките тези условности са предварително и ясно определени за да е ясно за всички "участващи", за разлика от гореспоменатите хуманитарни дисциплини, където никой не ви предупреждава за тази условност и не ви я напомня постоянно.


Западния ум тук е успял обаче, с много елементарен, буквално циркаджийски фокус, да ни накара да повярваме, че и при хуманитарните всичко е "кошер". Достатъчно е да реферираш откъде си черпил информацията, която си писал и от там нататък е лесно да се разбере дали е достоверна. Да, ама НЕ, ше кажа аз като математик. Всяка една формула аз съм способен сам да проверя, затова мога да преценя дали използването и е правилно или не. При референциите това далеч не е така. Колко хора днеска знаят например, че Хитлер е австриец живял във или близко до Виена, с майка еврейка ? Всеки е чувал, че Хитлер е бил немски диктатор и от там нататък всичко е ясно. Да, ама пак НЕ, защото това не е математика и нищо неможе да бъде напълно ясно.


В този гореописан свят, изграден върху откровени лъжи, чисти илюзии и несъзнателни грешки (такива винаги има), Европейската образователна система ТВЪРДИ, че се стреми да разпространява ИСТИНАТА и нищо друго освен СВЯТАТА И ЧИСТА ИСТИНА. Тъй като моето мнение, убеждение и житейски опит са доказали (поне за мен), че 100% истина няма, че 100% яснота при човешките взаимоотношения също няма, че 100% бяло или 100% черно също няма, то цялото това твърдение за "абсолютно точна и вярна наука, история и знание" за мен е пълен абсурд. Можем да познаваме, да изследваме, да преоткриваме и пре-изследваме, но всичко е с голяма условност, защото всичко се мени с времето, а историческите факти сами по себе си (без обстоятелствата довели до тях) нищо не означават, а тяхното значение и ефект върху поколенията постоянно се преоценява през призмата на времето и новооткритите или променили се факти.


От премисленото дотук аз немога да стигна до друг извод освен, че съвременната западна образователна система е една религиозна система, твърдяша че знае истини, които са непознаваеми и постоянно променящи се. Това е системата, която иска да ни накара да вярваме на Древногръцки и Римски историци, при положение че същите тези държави/империи  (каквото и да са били) не са спирали да се хвалят, че най-добре работещите държавни органи са машините за цензуриране на исторически записи. Но не, ние твърдо сме решени да вярваме в тази Нова Западна Религия. И да мислиме, че сме НИКОИ, както твърдят Гърци, Ромеи, Англичани, Руснаци, Германци, Французи и т.н. Независимо, че тракийските артефакти са много повече и разпръснати на много по-големи територии от старогръцките. Независимо, че старогръцките и римските митологии поразяващо много копират тракийските - неможе народ без писменост да създаде цяла цивилизация я ?!


Аз само ще попитам - защо ?

Защо така сляпо вярваме на Западната империя, която вече над 3.000 години се мъчи да превземе и претопи всичко де що намери и да сложи щампа, че е нейно ? Защо сме толкова склонни да прегърнем цивилизацията избила над 200 милиона американски индианци, безчетен брой африканци и араби и не знаен брой азиатци ? Точно в този момент в който четете този труд американски, немски, английски и т.н. военни самолети хвърлят огнените си товари върху нищо неразбиращи афганистански, иракски и пакистански деца. Но не - ние ще си включим Deutsche Welle, BBC, CNN за да ни обяснят, че нема нищо страшно - wсичко е бързо, безболезнено и адски точно!!! Даже визуално камерата пада с бомбата и можем сами да се уверим, колко всичко е като на електронна игра. 


Уви, моят проблем е, че умирашите "герои" в тази игра се казват Али, Айше, Хасан и до преди малко са си играели на топчета в прахоляка на калния път, както и аз като дете. Аз, за разлика от тях, доживях да напиша това ....... НЕСОЛИДНО есе. Уви, леля ми не се казва Меркел да удари един печат и да заяви, че де що аз съм написал е истината и нищо друго освен 100%-та истина. Амин!

Няма коментари:

Публикуване на коментар