петък, 6 ноември 2009 г.

Наръчник срещу грип

Като превенция всяка сутрин на гладно топъл (не горещ!) чай от пресен джинджифил или билки с мед и лимон, към него Ехинацеа или Котешки нокът. От време на време ракия и червено вино, може греяни и с люта чушка и черен пипер, ако се наложи. А в менюто не трябва да липсват чесън, зеленчуци, плодове и туршии.

При висока температура, главоболие, повръщане и т.н. грипни признаци, ако не знаете какво правите по-добре посетете доктор. В никакъв случай излизане и работа, това е най-голямата грешка. Сами не взимайте антибиотици (при нужда първо преглед при доктор).

Температура най-ефективно се сваля с кърпи и чорапи напоени с оцет - в никакъв случай да не минава 40 градуса. Аспирин, топла пилешка супа, много билков чай, 5х дневно се пиат по 1-2 супени лъжици шведски капки, завишени дози Ехинацеа/Котешки нокът, 3х дневно мед с 1 изстискан лимон, топъл душ и смяна на бельото след изпотяване.

* Медът, чаят, зеленчуците и плодовете се окисляват от метални прибори, по-ефективно е да се използват дървени и керамични.

Няма коментари:

Публикуване на коментар