вторник, 17 ноември 2009 г.

За Бойко Борисов, крокодилите и Белене

Винаги съм обичал природата, интересувал съм се от нейните тайни, изключителната й сложност и гениална простота. Всичко в природата се върти около енергията - всички органични и неорганични същества спират да съществуват без нея. Важността на наличието на енергия се подчертава и от фактът, че почти всички познати животински видове, оцеляли до днес, черпят енергия от поне 2 директни източника :

1. Храна (напитки)
2. Слънце

Тази йерархия на източниците на енергия не е случайна - никой и нищо не може да контролира слънцето. Влечугите и крокодилите са способни да складират слънчева енергия за време доста по-дълго от най-съвършените човешки технологии, но въпреки това и при тях първият източник на енергия е пак Храната.

Та в този свят съществувал милиони години се появи една БГ креатура, която взе да обяснява наляво и надясно, как можело да се живее само на слънчева енергия и затова спира строежа на атомната електроцентрала в Белене (еднолично).

Тук не е местото да си обясняваме, каква стойност може да има креатура слугувала целия си живот на враговете на Българския народ (Т. Живков, Симеон Втори, ЕС/САЩ), но е местото да отбележим, че нашите "най-големи" радетели, непрестанно насърчаващи спирането на производства в БГ, ще счупят крака в надпреварата си, кой да построи повече Атомни електроцентрали за да може да продава енергия на източните аборигени по вече закупените електропроводи.

А ето ги и фактите :

1. Великобритания ще строи 10 нови атомни електроцентрали в следващите 20 години :

 http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=110873&sectionid=351020601


2. Германия изобщо не остава по-назад. след като новото немско правителство заяви, че ще отвори толкова от затворените реактори, колкото бъдат необходими за да задоволят непрестанно нарастващите нужди на немската икономика :

http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,652023,00.html

3. Франция обаче е с 1 гърди напред, защото учавства във вече построените 2 реактора на Българския Дунавски бряг, а следващите 3 реактора ще бъдат довършени в идните 5-7 години :
http://en.wikipedia.org/wiki/Cernavod%C4%83_Nuclear_Power_Plant

Може би това са реакторите планирани да задоволят БГ нуждите, другарю с национал-социалистическо поведение, Борисов ?

4. За Чехия и тяхната битка за запазването на Темелин са чували всички. Чехите дори рискуваха членството си в ЕС с ясното съзнание, че като роби не искат да влизат в  най-новата Римска империя, наречена ЕС:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cernavod%C4%83_Nuclear_Power_Plant

Мисля, че с действията си Бойко Борисов умело затвърдява имиджа на Българите като "най-будала" народ в ЕС. Да ни е честито, "ние" си "избрахме" да се върнем 70 години назад. Или по-скоро ни го избраха най-новите англо-американски покровители на бат наци-Бойко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар