вторник, 4 май 2010 г.

Хмелът (бирата) като сигурно средство за кастриране при мъжете

Според историческите сведения рецептата за бира е едно от най-старите познания на човечеството като много изследователи сочат откриването на рецептите за хляб и бира като основни първопричини за бързото развитие на човешкия мозък (спрямо останалите животни). Много по-интересен за мен обаче е фактът, че Свещената Римска Империя (днешна Германия) в 15 век въвежда закон за чистотата на бирата, с който се забранява производството на бира по традиционната рецепта (смес от няколко билки обработени по различен начин). Според този всеизвестен "Закон за чистотата на бирата" всички производители биват задължени да използват ХМЕЛ наместо смес от билки. Така е и до ден днешен.

Защо точно хмел ? Защото хмелът е тежък опиат, един от основните ефекти от който е убиването на мъжкото сексуално желание и постепенната абсолютно сигурна химическа "кастрация" при мъжете (след дългогодишна употреба на бира). За любознателните допълнителни линкове с информация за ефектите от Хмела :

http://chestofbooks.com/health/materia-medica-drugs/Treatise-Therapeutics-Pharmacology-Materia-Medica-Vol1/Hops-Effects-on-the-System.html

и още :

http://www.health-care-tips.org/herbal-medicines/hops.htm

4 коментара:

  1. отказвам от днес Бирата след като прочетох днес прчетеното в нета за нея

    ОтговорИзтриване
  2. Не е нужно изцяло да я отказваш ако я обичаш. Не знам къде живееш но навсякъде в Европа можеш да си намериш бира, която се вари по стари рецепти. Не е евтина и я няма по магазините, но е истинска. А истинската бира е правена от билки - като пелина.

    Ако си в БГ - там истинска бира никога не се е правила (щото реално е почти същата като Пелина или Хашиша като действие), можеш сам да си свариш (рецептите са на нета) или просто да пиеш максимум до 3 бири дневно от отровата дето се продава по магазини и кръчми. Така казват чешките специалисти - до 3 бири от сегашните са кажи-речи безопасни. След това женските хормони на бирата започват силно да навреждат на целия организъм, най-вече на сексуалните органи.

    ОтговорИзтриване
  3. Аз пия бира и нищо ми няма . Чук*** си, пия си bиричка и си ям чипс и нищо ми няма .
    Може да сте прави, но аз ще си продължа да си пия бира, както си пия .
    Обичам бира!

    ПП:Хмела Е ВИД РАСТЕНИЕ
    За повече инфо вижте :http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%BC%D0%B5%D0%BB
    Също така вижте и положителните качества .

    ОтговорИзтриване
  4. Хмелът е много полезено растение и стига само сте чели някакви тъпотии без да знаете за растението!!!!!
    Хмелът има фитоестрогени!!!! Фитоестрогените са вещества от растителен произход, представляващи аналог на женските полови хормони.
    Оттам и съжденията, че влияят на мъжете които пият повече бира, като ги успокояват и не са толкова агресивни- стават по чуствителни, както жените... и дори при някои мъже, може да им се уголемят зърната.... но това не е свързано винаги с пиенето на бира, ами с хормонален дисбаланс...

    Цветовете на хмела (след обработка) се използват за производство на бира и за билкова терапия.

    Народната медицина препоръчва съцветията на хмела самостоятелно или в комбинация с други билки, при невроза, климактерични оплаквания, гастрити, болезнено уриниране, болезнена менструация, цистити, пясък и камъни в жлъчния мехур, жълтеница, възпаление на простатната жлеза. Билката се прилага външно при отоци и язви.

    Възглавничка, напълнена с пресни съцветия от хмел, е добро средство при безсъние.

    Повече да ви описвам за ползите от хмела е безсмислено... ако сте си наумили, че е вреден- няма как да ви отворя очите... това си е ваш избор..
    Според мен човек трябва да събере колкото може повече научни трудове, статии и тези- за и против дадено нещо, с доказателства и конкретни източници- и тогава да пляска в нета "това е вредно- или това е полезно"

    Съветвам ви да си направите научно проучване за хмела и да си редактирате статията тук...

    Успех :)!

    ОтговорИзтриване