понеделник, 26 юли 2010 г.

САЩ и Израел ще нападнат Иран в най-скоро време

Според всички наблюдатели САЩ и Израел са в последна фаза на подготовка за нападение срещу Иран. Така си мислят всички наблюдатели и дори оттеглилият се Фидел Кастро даде 90-минутно изключително интервю по въпроса.

Според слуховете Израел са успели да принудят САЩ да ударят първи под някакъв измислен предлог или фалшифицирана терористична атака ала 11 Септември.

Целта на войната ще е да спаси доларът и рухналата Западна икономика. Логиката е следната: ако започне нова война в залива, снабдяването с петрол ще спре за няколко месеца и така цената му ще скочи над $500 за барел, може да стигне чак $ 2000. това ще направи доларът крайно дефицитна валута и така Уолстрийт се надява да застави света да спаси фалиралите банки и САЩ/Израел от изчезване.

Фидел Кастро обаче предупреждава, че в този случай достигането до ядрен конфликт с пагубни последствия за цялото човечество е почти неизбежно. Признавам, че логиката му е доста солидна. Според него САЩ и Израел няма да могат да влезнат в Иран като в разграден двор (Афганистан, Ирак) и понеже съпротивата ще е солидна на узурпаторите няма да им издържат нервите и ще прибегнат до истинските ядрени оръжия (не просто обеднен уран като в Югославия, Афганистан, Ирак и Пакистан).

Според Фидел обаче, най-лошото при този конфликт би била реакцията на Севрна Кореа, Сирия, Ливан. Днес войната се води в Афганистан, Ирак, Пакистан - ако се включат и гореспоменатите имаме 3-та световна война.

Няма коментари:

Публикуване на коментар